عوامل نفوذ: نفوذ در یک نظام یا روند سیاسی زمانی ایجاد میشود که مشروعیت آن نزد مردم به رسمیت شناخته شود. بهعبارتدیگر، هر عاملی که موجب خلق مشروعیت شود، بهطور طبیعی عامل نفوذ نیز …
توضیحات بیشتر »سیاست داخلی
پرسشهای در باب بحران مشروعیت یا بلاتکلیفی سیاست در افغانستان؟
✍نوشته دکتر ذاکرحسین ارشاد؛ رییس حزب شهروندان افغانستان مشروعیت، یکی از اساسیترین ارکان هر نظام سیاسی است که بدون آن، اعمال قدرت بهجای رضایتمندی عمومی، به زور و سرکوب متکی میشود. مشروعیت یعنی داشتن …
توضیحات بیشتر »۳ . حاکمیت قاعده لطف در ساختار سیاسی افغانستان
✍نوشته دکتر ذاکرحسین ارشاد؛ رییس حزب شهروندان افغانستان عامل سومی که به خلق رنج در عین حضور در ساختار سیاسی افغانستان میانجامد، حاکمیت قاعده لطف است. این قاعده به این معناست که در نظام …
توضیحات بیشتر »مختصات ساختار کارآمد در افغانستان(4)؛ افغانستان و بحران نفوذ
✍نوشته دکتر ذاکر حسین ارشاد؛ رییس حزب شهروندان افغانستان در افغانستان به لحاظ تجارب تاریخی، نوع دوم نفوذ، یعنی تأثیرگذاری داخلی بر سیاست خارجی، کمتر تحقق یافته و شاید آرزوی دست نیافتی به حساب …
توضیحات بیشتر »مختصات ساختار کارآمد در افغانستان(4) نفوذ در بُعد خارجی
✍نوشته دکتر ذاکر حسین ارشاد؛ رییس حزب شهروندان افغانستان نفوذ در عرصه خارجی، مفهومی چندبُعدی و پیچیده است که بر اساس جایگاه و ظرفیتهای داخلی یک نظام و یا روند سیاسی، به اشکال متفاوتی بروز …
توضیحات بیشتر »مختصات ساختارکارآمد در افغانستان(4)
✍نوشته دکتر ذاکرحسین ارشاد؛ رییس حزب شهروندان افغانستان ۳. مشروعیت و نفوذ کاریزماتیک؛ تأثیر و پیامدها کاریزما یکی از عوامل تأثیرگذار در خلق مشروعیت و نفوذ است. ماکس وبر در نظریه مشروعیت خود، رابطه کاریزماتیک …
توضیحات بیشتر »مختصات ساختارکارآمد در افغانستان ( 4) توان نفوذ؛ پایهی برای مشروعیت و ثبات
✍نوشته دکتر ذاکرحسین ارشاد؛ رییس حزب شهروندان افغانستان عوامل نفوذ: نفوذ در یک نظام یا روند سیاسی زمانی ایجاد میشود که مشروعیت آن نزد مردم به رسمیت شناخته شود. بهعبارتدیگر، هر عاملی که موجب خلق …
توضیحات بیشتر »مختصات ساختارکارآمد در افغانستان (4 )
✍نوشته دکتر ذاکرحسین ارشاد؛ رییس حزب شهروندان افغانستان توان نفوذ؛ پایهای برای مشروعیت و ثبات نفوذ یکی از عناصر کلیدی در خلق مشروعیت و تضمین بقا و ثبات یک نظام یا روند سیاسی است. هرگاه …
توضیحات بیشتر »