«إني لا أرى الموت إلا سعادة ولا الحياة مع الظالمين إلا برما»
(من مرگ را جز خوشبختی و سعادت و زندگی با ستمکاران را جز نکبت نمیبینم) امام حسین (ع)
فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی را به تمام آزادیخواهان، دوستداران و پیروان مکتب امام حسین (ع) تسلیت عرض مینماییم.
امام حسین (ع) در زمانهای زندگی میکرد که حاکمیت استبدادی آن روزگار با سوء استفاده از نام حکومت اسلامی، خود را مالک الرقاب مردم پنداشته بود. ظلم، تبعیض و سرکوب همگان را در دستور کار خویش قرار داده بود و هیچگونه حقی برای کسی قائل نبود. آنحضرت در یک انتخاب تاریخی، با فدا کردن خود، فرزندان و یاران خویش این نقاب را از چهره این نوع از حاکمیتهای ضددینی اما به ظاهر مدعی دیانت، برداشت و مسیر آزادیخواهی، عدالتخواهی و نفی ظلم و تبعیض را برای همگان معرفی نمود. پیام واضح حادثه کربلا این است که حکومتهای خودخوانده، تغلبی، مستبد، ستمگر و قبیلهمحور، بارزترین مصداق منکر است که بسیاری از کجرویها و پلشتیهای موجود در جامعه به وجود این نوع از حکومتها برمیگردد. این سلطه غاصبانه که به نام دین صورت میگیرد، برخلاف آموزههای وحیانی و شریعت اسلامی است. بر اساس آموزههای اصیل دینی، مبارزه با این کاسبان دین که از شریعت استفاده ابزاری مینمایند، وظیفه همگانی متدینان است.
امام حسین(ع) به منظور جاوید نمودن این پیام الهی و انسانساز، با نثار نمودن جان خود و یاران خوش در صف مقدم مبارزه ایستاد و به صورت عملی نشان داد که وظیفه انسانی و ایمانی دینداران است که نه تنها از همراهی و همکاری با ستمگران فاصله بگیرند، بلکه لازم است فرآیند اصلاح جامعه دینی از همان راس هرم جامعه (اصلاح حکومت)، آغاز گردد تا یک جامعه توحیدی به شکل صحیح آن فراهم شود. دلالت پایدار این قیام شکوهمند تاریخی این است که تا زمانیکه ریشه فساد در جامعه اصلاح نگردد، جامعه به اهداف ایمانی و انسانی خویش دست نخواهد یافت.
عاشورای امسال در زمانی فرا رسیده است که برخی از ددمنشیهای حاکمیت خودخوانده در افغانستان افزایش یافته است، افزون بر محدودیتهای متعددی که علیه حقوق شهروندی و علیه حقوق زنان همواره در افغانستان تحت گروه طالبان وجود داشته است، امسال محدودیتهای زیادی علیه عزاداران امام حسینی نیز وضع گردید. برخی از چهرههای منفور این گروه، عاشورا را بدعت خواندند و احساسات میلیونها شهروند کشور را جریحه دار نمودند. دلیل وضع انواعی از محدودیتها بر عزاداری امام حسین و رفتار توهینآمیز و مستکبرانه با عزاداران توسط حاکمیت خودخوانده گروه طالبان، ماهیت استبدادستیزانه نهضت تاریخی عاشورا و پردهبرداری خون حسین از سلطههای غاصبانه و فاسد به نام دین است. اگر دستگاه حاکمیت فاسد یزید و یزیدیان از منظر تفکر عاشورایی مطرود است، طبیعی است که خود این حاکمیت خودخوانده طالبانی، به دليل استفاده ابزاری از دین و ستم بر میلیونها شهروند افغانستان نیز مطرود باشد. به این ترتیب، گروه طالبان امسال ماهیت یزیدگونه خویش را برملا نمود و در تقابل میان عدالتطلبی امام حسین و سرکوبگری یزید، جانب دوم را گرفت و با روشهای مختلف کوشید عزاداران حسینی را سرکوب نماید.
محدودیتهای وضع شده از سوي گروه طالبان نسبت به مراسم عزاداری و رفتار توهینآمیز این گروه با عزاداران حسینی به شدت محکوم است؛ چون از یک سو مخالف با حقوق اساسی شهروندان افغانستان است که حق دارند مراسم دینی خویش را آنگونه که میخواهند برگزار نمایند و از سوی دیگر، برخلاف وحدت ملی مردم افغانستان است که در طول سالیان متمادی شیعه و سنی در کنار هم برای جگرگوشه رسول خدا عزاداری نمودهاند.
مبتنی بر آموزههای عدالت طلبانه و آزادیخواهانه عاشورا و به منظور عبور از این سلطه غاصبانه و اصلاح وضعیت موجود، همه مردم افغانستان باید بیش از گذشته مصممتر باشند. این عزم ملی برای مبارزه، نخستین اقدام مهم در عبور از وضعیت اختناقآمیزی است که یک گروه متحجر، انحصارگرا، مفسد و مایه ننگ دین، به وجود آورده است. ما امیدواریم که با دریافت پیام نهضت آزادیخواهانه امام حسین از سوی شهروندان کشور، این عزم ملی در وجود تک تک شهروندان کشور به وجود آمده باشد.
در خاتمه ضمن عرض تسلیت مجدد به همه دوستداران امام حسین(ع)، سالروز نهضت تاریخی عاشورا را گرامی میداریم و به ارواح تابناک شهدای کربلا درود میفرستیم.
حزب شهروندان افغانستان
محرم ۱۴۰۳ هجری شمسی